Čokoládové brownies z fazule

Oslaďte si ktorýkoľvek deň v týždni týmito chutnými, sýtymi a extra čokoládovými brownies! Sú nabité bielkovinami a obsahujú špeciálnu ingredienciu- fazuľu!

Na cca. 10-12 kúskov brownies (plech 20×20) budete potrebovať:

  • 240 g červených fazúľ (z konzervy)
  • 1 vajíčko
  • 1 zrelý banán
  • 2 PL mandľového masla (voliteľné)
  • 30 g kakaa
  • 30 g čoko proteínu (voliteľné)
  • 50 ml vody
  • tekuté sladidlo podľa chuti (ja som použila med)
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Ingrediencie na čokoládovú polevu:
  • 70 ml kokosového mlieka z konzervy (použite tuhú časť)
  • 80 g kvalitnej horkej čokolády

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na brownies zmiešajte a rozmixujte v miske mixérom dohladka.
  2. Cesto nalejte na plech (20 x 20 cm) vystlaný papierom na pečenie.
  3. Brownies pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút.
  4. Medzitým dajte tuhú časť z kokosového mlieka do hrnčeka a priveďte ho k varu, pridajte nalámané kúsky horkej čokolády a miešajte, až kým nedosiahnete konzistenciu hladkého krému.
  5. Krém potom nalejte na upečené brownies a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 1 – 2 hodiny.
  6. Podávajte ideálne s čerstvým sezónnym ovocím.

Dobrú chuť! 🙂

Zdieľajte a lajkujte: