Zeleninové kari s kokosovým mliekom

Super chutné kari, ideálne na jeseň či zimu. Zahreje a je nabité zeleninou!

Ingrediencie na 3-4 porcie:

  • zelenina podľa chuti alebo zásob v chladničke- ja často používam cuketu, batáty, papriku, lusky, mrkvu alebo baklažán
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • kari pasta alebo kari korenie (s kari pastou bude kari výraznejšie)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie, rasca, koriander
  • kokosový olej

Postup:

  1. Rozpustite cca. 1 čl kokosového oleja v hlbšej panvici, pridajte kari pastu alebo korenie (podľa toho, ako výrazné, štipľavé kari chcete mať), ja som dala na začiatok 1 čl kari pasty.
  2. Nechajte rozpustiť olej a pridajte kokosové mlieko, nechajte zovrieť.
  3. Zatiaľ si nakrájajte zeleninu podľa chuti. Pridajte ju po zovretí do kokosového mlieka, zalejte vývarom, pridajte pretlačený strúčik cesnaku.
  4. Zelenina sa uvarí v kokosovom mlieku a nasiakne chuť! Varíte cca.15minút, podľa toho, akú zeleninu používate, koľko potrebuje na uvarenie.
  5. Následne dochuťte koreninami, soľou, ak sa vám kari zdá riedke, zahustite kokosovou múkou.
  6. Podávajte s ryžou alebo ryžovými rezancami.
Zdieľajte a lajkujte: