Najlepšie čokoládové lievance

Špeciálne cez víkend rada experimentujem s  novými sladkými receptami a dnes som prvýkrát robila tieto vegan čokoládové lievance. Sú najlepšie! Najlepšie aké som kedy, nielen pripravila, ale aj jedla! Super čokoládová chuť, jemné, nadýchané, proste MŇAM! 

Ingredience na 12 ks lievancov:

  • 150g hladkej špaldovej múky
  • 250 ml rastlinného mlieka (používam lieskoorieškové alebo mandlové)
  • 2PL kokosového cukru
  • 1PL  kokosového oleja
  • 2ČL kypriaceho prášku (do perníka)
  • 3PL kakaa
  • obľúbený domáci džem/tvaroh/orieškové maslo
  • bobuľové ovocie

Postup:

  1. Všetky suché ingrediencie zmiešajte vo väčšej miske, a potom postupne prilievajte rastlinné mlieko a miešajte metličkou, aby sa vám nevytvárali hrudky.
  2. Rozohrejte si panvicu na lievance, pridajte kúsoček kokosového oleja, lepšie je mať panvicu suchšiu.
  3. Na panvici pripravte lievance, natrite džemom alebo tvarohom či orieškovým maslom a podávajte s čerstvým ovocím.

Zdieľajte a lajkujte: